Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Αντίο και ευχαριστώ…”

“Αντίο και ευχαριστώ…”

amerikanos-ioannidis

Με αυτές τις δύο λέξεις (“αντίο” κι “ευχαριστώ“), τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Γιώργο Αμερικάνο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν τη θλίψη τους, αλλά και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του “Παγκόσμιου“.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:
“Βαρύ πέπλο θλίψης έχει σκεπάσει από το πρωί της Δευτέρας το ελληνικό μπάσκετ. Ο Γιώργος Αμερικάνος, ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή κάνοντας φτωχότερο το άθλημα. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να εκφράσει στα συλλυπητήρια του και μαζί με το τελευταίο “αντίο” να πει και ένα μεγάλο “ευχαριστώ“.

Ο Γιώργος Αμερικάνος (ο “Παγκόσμιος“, όπως τον έλεγαν) πέθανε σε ηλικία 71 ετών, έχοντας δώσει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Συνέδεσε το όνομα του με την ΑΕΚ, οδηγώντας την στην κατάκτηση πρωταθλημάτων, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το ’68. Φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και τελικά αποσύρθηκε από τα γήπεδα ως ένας εκ των μεγαλύτερων σκόρερ που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα.

Για μια σεζόν πέρασε και από τους πάγκους, το 1986-’87, αναλαμβάνοντας χρέη (υπηρεσιακού) προπονητή.

Καλό ταξίδι, Παγκόσμιε“.

Load More Related Articles
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…