Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ζητά έλεγχο ντόπινγκ

Ζητά έλεγχο ντόπινγκ

aggelopouloi-olympiacos

Πλήρη έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους παίκτες στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ζήτησαν με επιστολή τους στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό (με κοινοποίηση και στον ΕΣΑΚΕ) οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε προκληθεί “θόρυβος”, μετά από δημοσίευμα που άφηνε υπόνοιες για χρήση απαγορευμένων ουσιών και τo αντίστοιχο αίτημα έγινε από πλευράς ΚΑΕ Παναθηναϊκός για ελέγχους ντόπινγκ στους περυσινούς τελικούς.

Σύμφωνα με την επιστολή οι “ερυθρόλευκοι” ζητούν να γίνει έλεγχος όχι μόνο σε όσους θα αγωνιστούν, αλλά και στους εκτός αποστολής παίκτες ή τους τραυματίες.

Η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη προστασίας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης από αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του, επιβάλλει τη διασφάλιση της διεξαγωγής των αγώνων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και αδιαμφισβήτητης νομιμότητας. Εμείς και η ΚΑΕ Ολυμπιακός είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κάθε μέτρο που θα ληφθεί από την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας και ειδικότερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 14.10.2013 στο ΣΕΦ, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν θα αγωνιστούν ή είναι τραυματίες, να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ).

Στη διάρκεια της τελικής φάσης των Πλέι Οφ του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας της σεζόν 2012-2013 η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή πλήρη ελέγχου ντόπινγκ ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τη δεδομένη χρονική περίοδο κατόπιν συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Τα αποτελέσματα όλων των δειγμάτων ήταν καθαρά στους εργαστηριακούς ελέγχους που υποβλήθηκαν, γεγονός άκρως θετικό για το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος μας. Προκειμένου να διαλυθούν όλες οι σκιές και κάθε ίχνος υποψίας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι πρέπει η Πολιτεία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Προς τούτο, θα θέλαμε να δώσετε εντολή στον αρμόδιο φορέα ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ντόπινγκ και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλισθεί το κύρος του αθλήματος και να προστατευθούν οι αθλητές, οι ΚΑΕ και ο ελληνικός αθλητισμός από κακόβουλες αμφισβητήσεις και υπονοούμενα.

Με τιμή

Παναγιώτης Αγγελόπουλος Γιώργος Αγγελόπουλος»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κοντά σε συμφωνία με Λάιτι

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να συμπληρώσει το παζλ της περιφέρειας του, με την απόκτηση του…