Κέρδισε, αλλά…

bartzokas sef

bartzokas-sef

Λίγο πριν ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού, εναντίον της Μπουντιβέλνικ, στο πλαίσιο των αγώνων προετοιμασίας, που θα δώσει ο πρωταθλητής Ευρώπης στην Τουρκία, στο πλαίσιο του “Rixos Cup“. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε, στην τελευταία περίοδο, να πάρει τη νίκη από τους Ουκρανούς με 80-72.

Μουδιασμένα ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί τουρκικού εδάφους, με αντίπαλο την Μπουντιβέλνικ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν “έβγαλαν” ενέργεια στο παρκέ, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στο σκορ με 25-18.

Η κούραση από την προετοιμασία είναι εμφανή. Οι “ερυθρόλευκοι” συνεχίζουν να μην έχουν ενέργεια και οι παίκτες της Μπουντιβέλνικ, το εκμεταλλεύονται και ανοίγουν την διαφορά του σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, δείχνουν να “ξυπνάνε” προς το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, μειώνοντας στο σκορ. Το ημίχρονο τελειώνει με τον Ολυμπιακό να ηττάται με 43-33.

Με διαφορετικό πρόσωπο μπήκαν οι “ερυθρόλευκοι” στο δεύτερο ημίχρονο. Με περισσότερη διάθεση και όρεξη κατάφεραν να είναι πιο πιεστικοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο σκορ. Οι παίκτες της Μπουντιβέλνικ, όμως αντέδρασαν και αύξησαν την διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, που τους βρίσκει να προηγούνται με 63-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και κατάφερε με ένα σερί 17-4 να περάσει μπροστά στο σκορ. Οι Ουκρανοί δεν περίμεναν τέτοια επιστροφή από τους αντιπάλους τους. Τελικά οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μπουντιβέλνικ, επικρατώντας με 80-72, βελτιώνοντας πολύ την άμυνά τους στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-43, 52-63, 80-72
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10, Λο 15, Ντάνστον 13, Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 11, Σίμονς 7, Πρίντεζης 6, Αγραβάνης 1, Μάντζαρης 5, Χριστοδούλου 2.
ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (Μπαγκάτσκιτς): Έιχερν 12, Γκορμπένκο 13, Στρέλνιεκς 3, Ανισίμοφ 13, Τιστσένκο 5, Ανικιιένκο 6, Ντάουνς 9, Μινάρντ 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…