Κεντρική Γυναίκες Στην Κίνα ο Τζώρτζης

Στην Κίνα ο Τζώρτζης

dikaioulakos nadezhda

Είναι -με απόσταση- ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής στο γυναικείο μπάσκετ. Είναι εκείνος που κάνει ό,τι δεν έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι μαζί. Κι αρκετά χρόνια τώρα, από τότε που κατέκτησε με τον Αθηναϊκό ευρωπαϊκό τίτλο, είναι… πολίτης του κόσμου. Ο λόγος για τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, ο οποίος αφού πέρασε από διάφορες χώρες, άνοιξε και την αγορά της Κίνας!

Ο Δικαιουλάκος υπέγραψε στην Κίνα και συγκεκριμένα στην ομάδα Shanxi-Xing-Rui, μετά από συζητήσεις που κράτησαν αρκετό καιρό. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει τρία χρόνια να πάρει πρωτάθλημα (από τότε που έφυγε η εξαιρετική Maya Moore) και με τον Έλληνα κόουτς στον πάγκο ελπίζει ότι θα σταματήσει αυτή την άγονη περίοδο.

Το κινεζικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τις καλύτερες παίκτριες του WNBA να πηγαίνουν εκεί. Είναι αυτονόητο πως το γεγονός ότι Έλληνας κόουτς περνά το κατώφλι, έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ. Ας μην ξεχνάμε ότι σε όλες τις ομάδες που κοουτσάρισε ο Τζώρτης Δικαιουλάκος είχε μαζί του συνεργάτες ή παίκτριες από τη χώρα μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…