Κεντρική NBA Παναθηναϊκός: Το μέλλον του Καλάθη!

Παναθηναϊκός: Το μέλλον του Καλάθη!

calathes 1

Ο Νικ Καλάθης έχει ανεβάσει ιδιαίτερα τις μετοχές του στο μπασκετικό “χρηματιστήριο”, ευρισκόμενος στο prime του και διανύοντας την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Το συμβόλαιο του σταρ του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι κι ως αποτέλεσμα, το ενδεχόμενο επιστροφής στο NBA παραμένει ανοικτό, ειδικά αν κρίνει κανείς από το τελευταίο αμερικανικό ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Γουοζναρόφσκι, ανέφερε σε άρθρο του ότι ο Καλάθης σχεδιάζει να επανενταχθεί στο NBA το ερχόμενο καλοκαίρι ως free agent! Ακόμη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η περίπτωσή του θα συγκεντρώσει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες ώστε να καλύψει τον ρόλο του αναπληρωματικού πλέι-μέικερ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι ο Καλάθης προσέλαβε ως ατζέντη τον Τζέιμς Ντανλίβι από το πρακτορείο Independent Sports & Entertainment (ISE). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πελατολόγιο του Ντανλίβι συμπεριλαμβάνονται 3 NBAers: Οι Τσάντλερ Πάρσονς, Κόρτνεϊ Λι και Τζέραλντ Γκριν.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι ο Γουοζναρόφσκι είναι ο απόλυτος “μάστερ” του παρασκηνίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας τις καλύτερες διασυνδέσεις και τις πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη περί των σκέψεων του Καλάθη, λοιπόν, μόνο απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει.

Ακόμη κι αν επιστρέψει στο NBA, όμως, ο Καλάθης θα πρέπει να εκτίσει ποινή 13 αγώνων, εξαιτίας της παραβίασης των κανονισμών περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο 29χρονος γκαρντ υπέπεσε στο ατόπημα αυτό το 2014, με τη συνολική ποινή του να ανέρχεται στα 20 ματς, έχοντας ήδη εκτίσει τα 7 από αυτά.

Ο Καλάθης επιλέχθηκε στο νο.45 του Ντραφτ του 2009 από τους Τίμπεργουλβς, με τα δικαιώματά του να μετατίθενται στους Μάβερικς. Στο NBA αγωνίστηκε τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις, έχοντας 4.6 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά αγώνα σε 129 ματς συνολικά στον ρόλο του back-up του Μάικ Κόνλεϊ.

Ο υποψήφιος για MVP στη φετινή Ευρωλίγκα αποδεικνύει συνεχώς ότι το ταλέντο του αρκεί για να τον επανατοποθετήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, καθώς 14.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ ανά αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…