Κεντρική Basket League Άρης Ο Γουλιέλμος, η ενημέρωση στο Δ.Σ. και η FIBA

Ο Γουλιέλμος, η ενημέρωση στο Δ.Σ. και η FIBA

goulielmos dimitris aris

Το “διπλό” απέναντι στα Τρίκαλα έχει “φέρει”… περισσότερη ηρεμία στις τάξεις του Άρη μιας και αγωνιστικά η ομάδα πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, με τους “κίτρινους” στο εξής να έχουν δύο σερί εντός έδρας ματς, αυτά κόντρα σε Πανιώνιο και Ρέθυμνο. Στα διοικητικά, υπάρχουν πράγματα με τα οποία ασχολούνται oι “κίτρινοι” και -εκτός απροόπτου- κατά την διάρκεια της Τετάρτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Ο τελευταίος με την άφιξη στην πόλη, μέσα στη μέρα ή την Πέμπτη πρόκειται να ενημερώσει το Δ.Σ. της ομάδας για θέματα του συλλόγου και για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, όπου ήταν την προηγούμενη εβδομάδα για τα ζητήματα των αιτήσεων κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής και της απόκτησης του 90% των μετοχών της ΚΑΕ με την σχετική έγκριση της ΕΕΑ.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα (των αιτήσεων κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής) από την στιγμή που η ΚΑΕ έδωσε κάποια χρήματα προς τους πιστωτές, υπάρχει το κομμάτι της τήρησης του χρονοδιαγράμματος για τις συμφωνίες που υπάρχουν ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταβίβασης του 90% των μετοχών, εκτιμάται πως λογικά δεν θα προκύψει κάποιο “αγκάθι” στην ΕΕΑ. Από εκεί και πέρα, το επόμενο μεγάλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν στην ΚΑΕ είναι αυτό της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA. Είναι κατά νου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να “βγει” αυτό το “αγκάθι” έτσι ώστε ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική χρονιά να γίνει με μεγαλύτερη άνεση και να μην υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή παικτών για την στελέχωση του ρόστερ.

Θυμίζουμε πως με την απαγόρευση μεταγραφών, ο Άρης μπορεί να προχωρήσει σε… deal μόνο με παίκτες που το letter of clearence τους είναι στην Ελλάδα. Ετσι η δεξαμενή καλαθοσφαιριστών θα είναι πολύ μικρότερη ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται η πλευρά των παικτών να ζητά… κάτι παραπάνω οικονομικά για την επίτευξη συμφωνιών “πατώντας” στο ότι οι επιλογές των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων είναι κατά πολύ περιορισμένες. Όλα αυτά φυσικά τα γνωρίζουν στον Άρη, οπότε θα επιδιώξουν στην ομάδα να βρουν λύση στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…