Κουτοπονηριές

ref1

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑπό την πρώτη στιγμή που η ΚΕΔ/ΕΟΚ ακολούθησε τη… σκληρή γραμμή που επέβαλλε η Ομοσπονδία και προχώρησε σε τιμωρία των διαιτητών της Ευρωλίγκας, φωνάζαμε ότι αυτή η απόφαση είναι έωλη. Δεν πατούσε σε κανέναν νόμο, δεν μπορούσε να σταθεί σε κανένα δικαστήριο, αθλητικό ή πολιτικό.

Άλλωστε, επειδή κανείς μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε ξεκάθαρα τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να δηλώνει ότι οι τέσσερις δεν είναι τιμωρημένοι και τον Τάκη Τσαγκρώνη να τον… διαψεύδει (κακή συνεννόηση το λένε), υποστηρίζοντας ότι η ΕΟΚ τους τιμώρησε.

Όλοι γνωρίζουμε πως μέλος της ΚΕΔ (ο Ανδρέας Παπαδόπουλος) διαχώρισε τη θέση του. Νομικός ο ίδιος, γνώριζε με τι θα μπλέξει και προτίμησε να διακινδυνεύσει τη θέση του στην ΚΕΔ, παρά να τον κυνηγούν… θεοί και δαίμονες.

Το ΑΣΕΑΔ πήρε ξεκάθαρη απόφαση, αλλά η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υποστήριξε ότι δεν έχει πάρει την απόφαση. Και; Αύριο, μεθαύριο, τη Δευτέρα θα την πάρει στα χέρια του. Και μετά; Τι θα κάνει, από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένη να ορίσει τους διαιτητές;

Κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι μπορεί να τους βάλει να παίξουν έως και τη Γ’ εθνική. Αμ δε. Αξιολογημένοι για τη «μεγάλη» κατηγορία είναι κι αν δοκιμάσει τέτοιου είδους κουτοπονηριές, απλά θα δώσει κι άλλη δουλειά σε δικηγόρους. Σε καιρούς που όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, το λες και κοινωνικό έργο.

Το κακό για την ΕΟΚ και δευτερευόντως για την ΚΕΔ, είναι πως οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας είναι και αποφασισμένοι, και μεθοδικοί. Έχουν… ταράξει στη νομιμότητα τους «αντιπάλους» τους και ανοίγουν τον έναν φάκελο μετά τον άλλον, οδηγώντας τους σε απανωτά λάθη. Και μην ξεγελιέστε, τα αθλητικά δικαστήρια δεν είναι παρά το… πρόγευμα.

Το… πάρτι θα γίνει στα πολιτικά δικαστήρια, εκεί που θα τεθούν ζητήματα ηθικής βλάβης, διαφυγόντων κερδών, ζημιάς που υπέστησαν οι διαιτητές. Εκεί θα… κλάψει η μάνα του Πελέ και θα αρχίσουν (άρχισαν ήδη) τα παρακάλια.

Το χειρότερο για τη διοικητική ομάδα της ΕΟΚ είναι πως οσονούπω ο Σπύρος Γκόντας θα επιστρέψει και στην προεδρία του Συνδέσμου Διαιτητών της Αθήνας, από την οποία πραξικοπηματικά εκδιώχθηκε. Κι η πρώτη του κίνηση θα είναι να καταθέσει αγωγή κατά της Ομοσπονδίας, για τα χρωστούμενα στους διαιτητές της πρωτεύουσας. Πάνω από 500.000 ευρώ είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 1/4 του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας.

Το γλέντι έχει ξεκινήσει και σε λίγο θα φουντώσει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…